På Mini-Zoo kommer du nära djuren

Mini-ZooEn dag gammal killing

Mini-Zoo i Tibro är en liten djurpark som är belägen vid Folkets Park. Här får du gärna gå in till djuren och klappa dem bara du frågar personalen först. Mini-Zoo har öppet varje dag från den 6 maj till slutet på september.

På Mini-Zoo vistas cirka 200 djur. Får, getter, kaniner, marsvin, minigrisar, hönor och andra fåglar. Klicka på länken "Bilder från Mini-Zoo" som du hittar i högermarginalen. Där kan du bland annat se bilder på många av djuren.

Många söker sig till Mini-Zoo för att umgås med djuren, fika eller grilla på de iordningställda grillplatserna. Har du inte med dig fika kan du köpa både glass och fika i vår kiosk.

Under sommarsäsongen har djurparken över 17 000 besökare. Förskolor, skolklasser, pensionärer och barnfamiljer tillbringar många timmar här. Även vintertid kan du komma och besöka djuren i vår ladugård en liten bit utanför TIbro, men hör av dig innan.

Öppettider

Mini-Zoo har öppet 10.00-17.00 under säsong. Detta gäller alla dagar i veckan, vardagar såväl som helgdagar. Undantaget är midsommarafton och midsommadagen då vi stänger igen och istället hänvisar besökare till Midsommarfirandet i Balteryd. För mer information www.tibro.se.

Gilla Mini-Zoo på facebbok

Vi har en egen liten sida på facebook där vi kontinuerligt försöker dela med oss av vad som händer i parken. Nya djur som föds, roliga händelser eller aktiviteter. Du hittar sidan på www.facebook.com/minizootibro. Gå gärna in och gilla och dela så missar du inget och ger fler chnsen att f¨å upptäcka vårt smultronställe.

28 september stänger Mini-Zoo för säsongen

På grund av att nätterna blir kallare behöver djuren bättre möjligheter att kunna värma sig. Känsligast är våra tropiska fåglar. Under oktober sker överflyttningen till vinterboendet succesiv och i en kort tidsperiod finns det möjlighet att träffa djuren. Från och med mitten på oktober kommer alla djuren att bo i sin ladugård i Fröstorp.

Under vintern tar emot förhandsbokade besök måndag till fredag. Kontaktuppgifter hittar du till höger.

Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2014-06-19 Skriv ut

Kontaktinformation

Mini-Zoo Arbetsledare Tel: 0767987381