Kulturmentor

Gör din värld större

Vill du göra din värld och din förståelse större? Vill du öka dina kunskaper om andra länder, kulturer och språk och samtidigt hjälpa någon som är ny i Sverige? Anmäl dig som kulturmentor redan idag!

En del av Tibro kommuns långsiktiga strategi att vara en attraktiv boendeort, mötesplats och arbetgivare är konceptet kulturmentor. Kärnan i kulturmentor handlar om att öka kontaktytorna mellan människor, länder, kulturer, att öka förståelsen och kunskapen om varandra, att minska fördomar och felaktiga föreställningar men också om att skapa fler möjligheter för Tibro och de som bor och verkar i vår kommun genom att vara nyfikna få nya perspektiv.

På den här sidan samlar vi alla projekt som är kopplade till konceptet.

Nyheter

UPPåNER 1-10 juni 2012 Vad tyckte du om UPPåNER? 2012-08-16 Fram till den 4 september har du via en webbenkät chansen att tycka till om den 10 dagar långa folkfesten den 1-10 juni. Ta chansen och tyck till! Polaroidbilder från Sambus - smaka på världen i TIbro 6 maj 2011 Smaka på världen i Tibro 2011-11-21 På söndag får Tibroborna återigen chansen att Smaka på världen i Tibro. Somaliska föreningen erbjuder alla att få smaka på mat från Somalia. Denna gången kommer man sälja Sambus, Burr, kaffe och te samt informera nyfikna om Somalia och kulturmentor. Polaroidbilder från Sambus - smaka på världen i TIbro 6 maj 2011 Somaliskt tema på "Smaka på världen" 2011-11-18 Under sammanlag 7 onsdagar under hösten pågår "Smaka på världen". En studiecirkel för "nya" och "gamla" svenskar som handlar om att genom mat lära känna nya kulturer och människor. Polaroidbilder från Sambus - smaka på världen i TIbro 6 maj 2011 Smaka på världen 2011-09-29 Gör din värld större genom att laga mat tillsammans med människor från hela världen. "Resan" börjar med Sambus från Somalia och köttbullar från Sverige... Fler nyheter
Sidansvarig: Kristian Lagerström Publicerad: 2013-02-20 Skriv ut

Kontaktinformation

Kristian Lagerström Skicka e-post till Kristian Tel: 0504-18477

Kulturmentor på facebook